4H Klubb Östra Torn

Latest update: 3/21/2023
General
4H Klubb Östra Torn Create contactcard (vcf-file) for 4H Klubb Östra Torn
Address Östratornsvägen 2, 224 68, Lund
Home
Work 0730798392
Mobile 0730798392
Email otorn@4h.se
Homepage https://www.4h.se/otorn/
Other information
Founded 1936
Financial year begins (MMDD) 0101
National organisation
Activity Djurverksamhet, Fritidsverksamhet, Ridning
Summary 4H är en internationell ideell ungdomsorganisation med bred verksamhet inom allt från odling och djur till idrott och teater. Vi finns i över 80 länder och riktar oss till barn och ungdomar 6-25 år.
Inom 4H bedriver vi verksamhet av ungdomar, för ungdomar. Det innebär att våra ledare i huvudsak är unga. I styrelser och arbetsgrupper sitter ungdomar, som själva tar ansvar för och fattar beslut gällande sin fritid.

Vi samlar 10 000 medlemmar fördelat på ca 200 klubbar i Sverige. Vissa av dessa driver 4H-gårdar runt om i landet som sammanlagt har ca 2,5 miljoner besökare per år.
4H står för: HUVUD för kunskap HJÄRTA för medkänsla HAND för färdighet HÄLSA för ett sundare levnadssätt4H:s pedagogik och motto
Mottot i 4H “Lära genom att göra” är otroligt viktigt för organisationen. Det är ett starkt verktyg som genom alla tider gjort att många barn- och ungdomar vågat prova nya saker. Med stöd från teori vittnar många barn och ungdomar om att de för första gången känt att de haft lätt för att ta till sig nya kunskaper. Detta är något 4H är oerhört stolta över. 4H:s pedagogik utmanar det traditionella systemet där teori understöds av praktik. Vi gör tvärtom och det har gjort underverk för många barn och ungas självförtroende, självkänsla och utveckling.
Allt lärande sker med Huvud, Hjärta, Hand och Hälsa i fokus. Huvudets kunskap representerar vad vi måste kunna för att ta ansvar i livet, Hjärtats känsla lär oss att visa kärlek, empati och respekt, Handens praktiska kunnande befäster kunskapen och Hälsan främjas när vi använder kropp och sinne och utvecklas utan stress.
I 4H uppmuntrar vi till att ungdomar ska leda aktiviteter för yngre medlemmar. Vi vill ge dem det ansvaret, de utvecklas och växer med uppgiften. www.4h.se
Utsk. fören.typ
Log in

Log in to see all the details of your association.


FRI Webb-Förening
FRI® is a registrered trademark of Idavall Data AB .
Accessibility report
v 5.2.28