Skriv ut

Lundapokalen

Stipendier


Lunds kommun delar årligen ut Lundapokalen till en person, ett lag eller en förening som är verksam i Lunds kommun eller som har annan särskild anknytning och betydelse för kommunen. Idrotten ska vara ansluten till Riksidrottsförbundet.

Ansökan görs direkt via formuläret och utan att logga in. Ange max 150 ord vid nomineringen.

Lundapokalen - Riktlinjer och bestämmelser
Reglerna är antagna i kultur- och fritidsnämnden den 14 november 2013
  • För att främja idrotten i Lunds kommun skall Lunds kultur- och fritidsnämnd som stöd och uppmuntran för förtjänstfulla idrottsprestationer årligen dela ut Lundapokalen.
  • Priset är en pokal eller statyett med inskription Lundapokalen med årtal och 10 000 kr. Priset kan delas.
  • Lundapokalen kan endast tilldelas person eller lag/förening som är verksam i Lunds kommun eller som har annan särskild anknytning och betydelse till kommunen. Idrotten ska vara ansluten till Riksidrottsförbundet.
  • För att en och samma idrottsutövare eller lag/förening ska tilldelas priset fler än en gång krävs att vederbörande prestationer står i en viss särklass i förhållande till övriga kandidater.
  • Innan kultur- och fritidsnämnden fattar beslut om tilldelning av Lundapokalen bör yttrande över inkomna förslag inhämtas från kultur- och fritidsförvaltningens olika samarbetspartners inom idrottsrörelsen.
  • Vinnaren av Lundapokalen utses varje år före januari månads utgång och överlämnandet bör ske under första kvartalet av kultur- och fritidsnämndens ordförande eller utsedd ersättare.
Information
För mer information om stipendiet kontakta Kenneth Mattsson

Ansökan


Dagens datum ligger utanför ansökningsperioden (Ansök senast: 1 december).